Menu Close
Close

ÁSZF

Hatályos: 2024. [***] napjától

 

Jelen Felhasználási Feltételek (a továbbiakban: FF) rendelkezik a Livestocker Solutions Kft. (továbbiakban: Szolgáltató) által üzemeltetett, www.livestockerpro.com domain néven elérhető weboldal használatára vonatkozó jogokról és kötelezettségekről.

A weboldal látogatásával Ön az FF rendelkezéseit magára nézve kötelezőnek ismeri el.

 

  1. Szolgáltató adatai

Cég neve: Livestocker Solutions Kft.

Székhelye: 1013 Budapest, Pauler utca 6.

Postacíme: 1013 Budapest, Pauler utca 6.

Nyilvántartásba vevő hatóság neve: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Cégjegyzékszám: 01-09-200958

Adószám: 25120442-2-41

Képviselő neve: Moldován András ügyvezető

Honlap címe: https://livestockerpro.com

E-mail cím: info@livestockersolutions.com

Tárhelyszolgáltató adatai:

Név: [***]

Székhely: [***]

Elérhetőség: [***]

  1. Fogalmak
      • Felek: Szolgáltató és Felhasználó együttesen;
      • Felhasználó: a weboldalt látogató, illetve azt használó természetes személy;
      • Szolgáltató: a weboldalt üzemeltető személy, aki a Felhasználók részére tartalomszolgáltatást biztosít;
      • Szolgáltatás: a Szolgáltató által nyújtott tartalomszolgáltatás, a weboldal látogatása, valamint használata;
      • Weboldal: a Szolgáltató livestockerpro.com domain név alatt elérhető weboldala, melyen keresztül a tartalomszolgáltatás megvalósul;
      • Weboldal látogatása, használata: a Weboldalon található információkhoz történő hozzáférés, kapcsolatfelvétel kezdeményezése.
  2. Az FF tárgya és hatálya
      • Jelen FF a Szolgáltató által nyújtott tartalomszolgáltatásra terjed ki.
      • Az FF személyi hatálya a Szolgáltatóra és a Felhasználóra terjed ki.
      • A Felhasználó a Weboldalra történő látogatása, illetve használata során köteles a jelen FF szerint eljárni. A Szolgáltatás igénybevételével a Felhasználó az FF rendelkezéseit magára nézve kötelezőnek ismeri el. A jelen FF-ben foglaltak be nem tartásáért vagy megsértéséért a Felhasználó felelős. A Szolgáltató jogosult a Weboldal használatából a Felhasználót kizárni, amennyiben a Felhasználó megszegte a jelen FF rendelkezéseit.
      • Az FF a megjelenése napjától határozatlan ideig, illetőleg visszavonásig hatályos.
      • A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a Szolgáltató jogosult a jelen FF rendelkezéseit egyoldalúan módosítani. A Felhasználót a módosításról a Weboldalon történő közzététellel értesíti.
      • A mindenkor hatályos FF megtekinthető a Szolgáltató [***] oldalán, az letölthető, illetve arról másolat készíthető.
  3. A Weboldal látogatása, használata
      • A Weboldal látogatása díjmentes. A Weboldal látogatása során a Felhasználó szabadon kereshet a Weboldalon hozzáférhetővé tett tartalmak között, és azokat megtekintheti, megoszthatja vagy kinyomtathatja.
      • A Weboldal a Felhasználó részére biztosítja a Szolgáltató egyes szoftver termékeinek a bemutatását és az azokhoz történő hozzáférés érdekében a kapcsolatfelvételt.
      • A Felhasználó a Weboldalon a „Kapcsolat” menü alatt vagy a kiválasztott tartalomhoz tartozó „Kapcsolatfelvétel” megnyomásával a Szolgáltatóval történő kommunikációt kezdeményezhet.
      • A Szolgáltató egyoldalúan jogosult a Weboldal tartalmát, megjelenését bármikor cserélni, módosítani vagy aktualizálni.
      • A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a Weboldalra feltöltött tartalmakért, illetve azok megbízhatóságáért a Szolgáltató felelősséget nem vállal. A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a Weboldalon található információkat kizárólag saját felelősségére fogadja meg, illetve követi, ezért a Weboldalon megjelenő tartalom követése során keletkező bármely kárért a Szolgáltató felelősséget nem vállal.
  4. Eszközök, technikai igénybevétel feltételei
      • Ahhoz, hogy a Szolgáltatásokat igénybe lehessen venni, a Felhasználónak internet csatlakozással, valamint a mindenkor legfrissebb internet böngészővel kell rendelkeznie. A Felhasználó viseli az internet csatlakozáshoz kapcsolódó összes költséget, beleértve az adatforgalmi díjakat is, függetlenül attól, hogy a Felhasználó hol veszi igénybe a Szolgáltatást.
      • A Felhasználó a Szolgáltatást az általa választott, internet eléréshez alkalmas eszközzel használhatja, amelyek között lehetnek számítógépek, mobiltelefonok, táblagépek vagy egyéb eszközök.
      • A fenti rendszerfeltételek teljesítése nem garantálja, hogy a Felhasználó korlátlanul tudja használni a Szolgáltatást, ha olyan, a Szolgáltatónak fel nem róható körülmények lépnek fel, amelyek ezt nem teszik lehetővé. A Szolgáltató a jogszabály által megengedett mértékig kizárja a felelősségét azért, ha a Felhasználó nem tudja igénybe venni a Szolgáltatást vagy ugyan igénybe tudja venni, de csak korlátozottan az internet túlterheltsége vagy számítógépekkel, vagy egyéb eszközökkel, hálózatokkal, az elektronikával vagy a kommunikációval kapcsolatos olyan hibák miatt, amelyek a Szolgáltató érdekkörén kívül esnek.
      • A Szolgáltatásban bekövetkezett bármely üzemzavart, kimaradást, vagy egyéb hibát a Felhasználónak a lehető leghamarabb jelentenie kell a Szolgáltatónak.
      • A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a Szolgáltató nem teljesít hibásan, ha a Felhasználó digitális környezete nem kompatibilis a jelen FF-ben meghatározott műszaki követelményekkel, illetve ha a Szolgáltatás tervezett karbantartás miatt nem elérhető. A Szolgáltató tájékoztatja a Felhasználókat a Szolgáltatás minden olyan kimaradásáról, illetve annak időtartamáról, amelyek a Szolgáltatás karbantartása céljából szükségesek.
  5. Szerzői jogok
      • A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény (a továbbiakban: Szjt.) 1. § (1) bekezdése értelmében a Szolgáltató Weboldala szerzői műnek minősül, így annak minden része szerzői jogi védelem alatt áll. A szerzői jog jogosultja a Szolgáltató, ezért kizárólag a Szolgáltató jogosult az egyes szerzői jogok felhasználását mások számára engedélyezni. Az Szjt. 16. § (1) bekezdése alapján tilos a Weboldalon található szövegek, grafikai és szoftveres megoldások (pl. képek, videók, elrendezés, szerkesztés), számítógépi programalkotások engedély nélküli felhasználása, illetve bármely olyan alkalmazás használata, amellyel a Weboldal, vagy annak bármely része módosítható. A Weboldal adatbázisának egészét vagy jelentős részét átvenni a jogtulajdonos (Livestocker Solutions Kft.) írásos hozzájárulása esetén is csak a Weboldalra való hivatkozással, forrás feltüntetésével lehet.
      • A Szolgáltató nem kizárólagos, nem átruházható és a Weboldal tartalmának megtekintésére, illetve arról, vagy annak egyes részeiről történő másolat készítésére korlátozott felhasználási jogot biztosít a Felhasználónak. A Felhasználó a Szolgáltatást és a Weboldal tartalmát kizárólag saját személyes, egyedüli használatára veheti igénybe. A Felhasználó a Weboldal tartalmáról, annak egyes részeiről kizárólag saját személyes használatára készíthet másolatot, nyomtathatja azt ki. A Weboldal tartalmának saját használatra akár digitális, akár fizikai adathordozón rögzített másolatának további felhasználására (különösen, de nem kizárólag többszörözni, terjeszteni, adatbázisban tárolni, letölthetővé tenni, kereskedelmi forgalomba hozni, átdolgozni) a Felhasználó nem jogosult. A Felhasználó kifejezetten tudomásul veszi, hogy a Szolgáltatást nem veheti igénybe más személlyel együtt, illetve a Szolgáltatás tartalmát nyilvánosságra nem hozhatja, harmadik személy számára nem továbbíthatja, nem teheti elérhetővé. A Szolgáltatás használata csak magánjellegű lehet, bármiféle üzleti jellegű felhasználáshoz a Szolgáltató előzetes, írásbeli hozzájárulása szükséges. A saját személyes felhasználás jövedelemszerzést vagy jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálhatja.
      • A Felhasználó a 6.2. pontban meghatározott, korlátozott felhasználási jogot meghaladóan semmilyen egyéb jogot nem szerez. A Szolgáltató a Szolgáltatásra vonatkozóan fenntart magának minden személyhez fűződő és vagyoni jogot, különösen minden nyilvánosságra hozatali, sokszorosítási, továbbfeldolgozási és rendelkezési jogot.
  6. A felelősség korlátozása, szavatosság
      • A Szolgáltató kizár minden felelősséget a Weboldalon elhelyezett információk, anyagok hitelességéért, tartalmáért, teljességéért, jogszerűségéért, megbízhatóságáért, továbbá kizár minden felelősséget a Felhasználók által tanúsított magatartásért.
      • A Szolgáltató nem szavatolja, hogy a Weboldal megjelenítése vagy a Weboldal használata mindenkor zavartalan, megszakításmentes vagy hibamentes lesz. Úgyszintén nem szavatolja, hogy bármely, a Weboldalon megjelenő, vagy a Weboldalon keresztül elérhető tartalom mindenkor hiba-, vírus-, illetve bármilyen egyéb káros tartalomtól mentes lesz.
      • A Weboldal letöltéséből vagy elérhetetlenségéből eredő bármilyen kár megtérítését a Szolgáltató kizárja.
      • A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a Weboldalon található külső hivatkozások követésével letöltött tartalom nem áll a Szolgáltató befolyása alatt. A Weboldalon megjelenő ajánlatok, hirdetések, tájékoztatók tartalma tekintetében a Szolgáltató minden felelősséget kizár.
  7. Panaszügyintézés
    • A Felhasználó a Szolgáltatással kapcsolatos panaszt írásban a Szolgáltató következő elérhetőségére juttathatja el:

E-mail cím: info@livestockersolutions.com

    • A benyújtott panaszt a Szolgáltató – ha az Európai Unió közvetlenül alkalmazandó jogi aktusa eltérően nem rendelkezik – a beérkezését követő harminc napon belül írásban érdemben megválaszolja és intézkedik annak közlése iránt. Ennél rövidebb határidőt jogszabály, hosszabb határidőt törvény állapíthat meg. A panaszt elutasító álláspontját a Szolgáltató indokolni köteles.
    • Amennyiben a Szolgáltató és a Felhasználó között esetlegesen fennálló jogvita a tárgyalások során nem rendeződik, a Felhasználó az alábbi jogérvényesítési lehetőségeket veheti igénybe:

Fogyasztóvédelmi eljárás

A Fogyasztó a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatóságnál panaszt tehet, amennyiben a fogyasztói jogainak megsértését észleli. A panasz elbírálását követően a hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról. A fogyasztóvédelmi elsőfokú hatósági feladatokat a fogyasztó lakóhelye szerint illetékes fővárosi és vármegyei kormányhivatalok látják el, ezek listája itt található: http://www.kormanyhivatal.hu/

NMHH panasz

A Weboldal tartalmával kapcsolatban a Felhasználó panaszát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz nyújthatja be az alábbi címen: 1433 Budapest, Pf. 198. (további információ: https://nmhh.hu/media-es-hirkozlesi-biztos/tudnivalok/media)

 

Bírósági eljárás

A Felhasználó jogosult a jogvitából származó követelésének bíróság előtti érvényesítésére polgári eljárás keretében a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, valamint a Polgári Perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvény rendelkezései szerint.

  1. Műszaki védelmi intézkedések és digitális adattartalom működése:

A Weboldalon megjelenő adatokat szolgáltató szerverek elérhetősége évi 99,9% feletti. A teljes adattartalmat a Szolgáltató rendszeresen, naponta menti, így probléma esetén az eredeti adattartalom visszaállítható. A Weboldalon megjelenő adatokat MySQL adatbázisban kerülnek tárolásra. Az érzékeny adatok megfelelő erősségű titkosítással vannak tárolva, kódolásukhoz a Szolgáltató processzorba épített hardveres támogatást használ.

  1. Adatkezelésre vonatkozó tájékoztatás

A Weboldal látogatásához, használatához szükséges adatkezeléssel kapcsolatban a Szolgáltató az alábbi linken elérhető tájékoztatást nyújtja: [***]

 

  1. Egyéb rendelkezések
      • A Szolgáltató jogosult arra, hogy a Weboldalon harmadik személyek hirdetését, illetve saját szolgáltatásait bemutató hirdetést vagy egyéb reklámot (pl. ajánló) helyezzen el.
      • A Szolgáltató a jelen FF vagy bármely vonatkozó jogszabály szerinti bármely joga gyakorlásának elmulasztása vagy késedelmes gyakorlása nem minősül az adott jogról vagy jogorvoslatról való lemondásnak. Bármely jog vagy jogorvoslat részleges vagy egyszeri gyakorlása nem zárja ki az adott jog vagy jogorvoslat későbbi gyakorlását.
      • A Felhasználási Feltételek, valamint a Szolgáltatással kapcsolatos kommunikáció nyelve a magyar.
      • A jelen FF hatálya alá tartozó szerződések nem minősülnek írásba foglalt szerződéseknek, azokat a Szolgáltató nem iktatja.
      • Abban az esetben, ha a Felhasználási Feltételek valamely rendelkezése jogilag hiányos/hatálytalan lenne, arra a részre vonatkozóan az irányadó jogszabályok rendelkezései az alkalmazandók. A Felhasználási Feltételek többi része továbbra is érvényes marad.
      • A Szolgáltató kijelenti, hogy a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény szerinti magatartási kódexe nincsen.